LOGO TARAHUMARA TRAIL·BTT

Qui som

Una experiència única que demostra que amb il·lusió, qualsevol obstacle es pot superar

Un esdeveniment que enamora a totes les persones que venen a viure’l.

Una cursa de muntanya que combina esport, naturalesa, música i gastronomia

Amistat, companyerisme i superació

El resultat de tot un poble unit

PERQUE SOM DIFERENTS

Tarahumara Trail · Btt, no pretén ser una carrera de muntanya més. Volem que la celebració de la carrera siga una excusa per fer gaudir a totes les persones assistents d’un cap de setmana molt agradable, combinant esport a la muntanya, convivència amb l’entorn i respecte a la natura; tot creant un ambient festiu i multitudinari.

COM VA SORGIR LA IDEA

La idea de crear aquesta carrera va ser d’un grup de joves inquiets pertanyents al, en aquell moment, “Centre Excursionista de Fontanars dels Alforins” (Grup de Muntanya l’Alforí a l’actualitat). Persones implicades amb la natura, l’esport i el poble que, l’any 2016, van emprendre un projecte agafant com a referents la tribu Mexicana de l’Estat de Chihuahua, els TARAHUMARA. Els nadius d’aquesta tribu són coneguts per la capacitat de córrer grans distàncies (més de 200 quilòmetres) durant hores de forma incansable. Són considerats com els millors corredors del món.
L’objectiu de la prova Tarahumara és que tots aquells i aquelles que s’inscriguen a l’esdeveniment es convertisquen per un dia en Tarahumares, posant tot l’esforç i l’energia a la prova i explotant l’esperit de superació que tots tenim al nostre interior.

On es celebra

L’esdeveniment es celebra a Fontanars dels Alforins, un xicotet municipi situat a l’interior de la província de València, a la part occidental de la Vall d’Albaida. El seu terme compta amb 74 km2, el 40% dels quals son de superfície forestal. Limita amb Ontinyent, per l’est, Moixent, pel nord, La Font de la Figuera i Villena, per l’oest i El Camp de Mirra, Beneixama i Banyeres de Mariola, pel sud. El nucli urbà és a uns 630 m d’altitud i la cota més elevada és la de La Replana, amb 994 m.
L’entorn paisatgístic que envolta el terme es caracteritza per la bellesa dels paisatges culturals resultants de la combinació de vinyes, oliveres, ametllers, fruiters, cultius herbacis i pinars, amb les seves històriques masies disseminades sobre un medi rústic. Tarahumara Trail·Btt pretén mostrar els encants de la natura de Fontanars dels Alforins a tots els visitants, i ho fa en forma de cursa de muntanya, BTT i marxa senderista.
Totes les curses donen el tret d’eixida a la plaça Verge del Rosari. És en aquest mateix punt on també conclouen i on tots els/les participants  poden gaudir de música en directe i degustació de productes típics de la zona. També es a la mateixa plaça del poble on es fa entrega dels trofeus als guanyadors i a les guanyadores.

QUI PARTICIPA

Per a la sisena edició del Tarahumara Trail s’espera un total de 200 participants per el dissabte (cursa BTT) i 1200 per al diumenge (marxa senderista, sprintrail i BTT). Tenint present que el poble de Fontanars compta amb una població de quasi 1000 habitants, podem considerar que estem davant d’un gran esdeveniment que suposa un esforç immens però molt gratificant per als seus habitants.

Son quatre les modalitats que es disputen l’esmentat cap de setmana. Totes les curses donen el tret d’eixida a la plaça Verge del Rosari. És en aquest mateix punt on també conclouen i on tots els/les participants  poden gaudir de música en directe i degustació de productes típics de la zona. També es a la mateixa plaça del poble on es fa entrega dels trofeus als guanyadors i a les guanyadores.

participants_blanc

MARXA SENDERISTA

12 km
400 m desnivell +

plaça_blanc

SRPINTRAIL

15 km
450 m desnivell +

cisterna_blanc

TRAIL

24 km
850 m desnivell +

muntanya_blanc

BTT

muscular + e·bike

40 km 
1000 m desnivell +

Combinada_blanc

COMBINADA

BTT muscular + SPRINTRAIL

MINITARAHUMARA

També els més menuts i les mes menudes poden gaudir de l’ambient festiu, la muntanya i l’esport; bé acompanyats pels seus familiars autoritzant degudament amb la corresponent autorització la seua participació (tenint en compte les bases establertes al reglament), o bé participant a la cursa “Mini Tarahumara”, que es elebra el dissabte vesprada a la plaça Verge del Rosari de Fontanars